Klankmassage

Wat doen klankschalen?

Het lichaam bestaat voor ruim 60% uit water dat door de trilling van de klankschaal in beweging wordt gebracht. Hierdoor worden trillingen op een schitterende manier door ons lichaam geleid. Geluid is klank en klank is trilling. Het geluid kunnen wij horen en de trilling kunnen wij voelen. Geluid heeft een bepaalde uitwerking op ons lichaam; het bezorgt je bijvoorbeeld kippenvel of een prettig gevoel. Daarnaast kunnen bepaalde klanken en geluiden gevoelens, beelden en herinneringen oproepen.
 Hierdoor kunnen deze gevoelens loskomen, dit noemen we blokkades opheffen. Je kunt jezelf ontladen, spanningen loslaten zodat je op een natuurlijke manier weer in evenwicht komt. Een klankmassage geeft een grote ontspanning en verlichting bij stress en maakt afvalstoffen los. Dit heeft een helende werking op lichaam, emoties en geest. Wie regelmatig een klankmassage ondergaat, kan beter in balans blijven in tijden van stress.

Soms even niet

Een klankmassage begint met een voorgesprek, waarin wij inventariseren wat je behoefte is. Het is belangrijk om medicijngebruik, zwangerschap, psychische of lichamelijke klachten bij de aanmelding al door te geven. Daar zal de behandeling op worden afgestemd. Soms geven wij het advies om tijdelijk geen klankmassage in te zetten. Bijvoorbeeld bij een pacemaker, in bepaalde perioden van de zwangerschap of bij verse operatiewonden of weefsel dat rust nodig heeft.

Wat is een klankmassage?

Bij de behandeling neem je met kleding aan liggend plaats op de massagetafel. We kiezen de behandeling die het best bij je past. Wanneer een houding niet mogelijk is of niet prettig is zoeken we hiervoor een oplossing. Schoenen, riemen of sieraden worden uitgedaan. Je kunt eventueel onder een deken liggen.
De klankschalen worden in verschillende posities op en naast het lichaam geplaatst en aangeslagen. Er kan aanvullend gebruik gemaakt worden van andere instrumenten zoals een gong, cimbalen en koshi’s .

Over het algemeen brengt de klankmassage je al snel in een diepe rust. Mensen die aan yoga doen zeggen wel: daar lijkt het op, alleen kan ik hier lekker blijven liggen. Het kan zijn dat je er even aan moet wennen, maar de meeste mensen vinden het heerlijk en voelen zich na afloop ontspannen en uitgerust.
 Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten en wordt afgerond met een kort nagesprek en wat te drinken. In totaal moet je er ongeveer 1,5 uur voor uittrekken. Het is belangrijk om na afloop voldoende water te drinken om afvalstoffen af te voeren.

Hoeveel consulten heb je nodig?

Kom rustig één keer proberen. Je betaalt alleen het betreffende consult. Een vervolg is vrijblijvend. Veel mensen vinden het prettig om in een ritme van 1 keer per 3 weken een klankmassage te krijgen.

Consult tarief

Voor een klankschaalmassage brengen wij € 50,00 incl. BTW in rekening.*

*speciaal tarief voor mantelzorgers