Bachbloesem

Ondersteuning met Bach remedies

In de praktijk van Wild Oat Healing werkt Janneke als Bachbloesemconsulent. Zij heeft het diploma Bach Practitioner van het Bach International Education Programme.

Bron informatie over de Bachbloesems en de werking: Bach Centrum in Engeland.

De remedies worden gemaakt van bloesems van bomen, struiken en wilde bloemen. Door de werkwijze zoals Dr. Bach die ontdekte wordt de levensenergie van de bloesems behouden en ingezet voor specifieke gemoedstoestanden. De bloesems helpen om de balans in emoties weer te herstellen en zo het beste uit jezelf te halen. Tijdens het consult bespreken we hoe het met je gaat. Daarop wordt een remedie samengesteld. Je krijgt deze in een gebruiksflesje van 30 ml. mee.

Wanneer kun je Bachbloesem gebruiken?

Bachbloesems zijn voor iedereen geschikt, ze zijn bij de drogist te koop. Dr. Bach heeft ze bedoeld als eenvoudig zelfhulpmiddel. Enkele voorbeelden van emoties:

  • ‘Normaal ben ik erg geduldig, de laatste tijd heb ik het gevoel dat ik om kleine dingen bijna ontplof.’
  • ‘Ik maak me erg bezorgd of het allemaal wel goed gaat komen met mijn kind.’
  • ‘Ik lig vaak ’s nachts wakker en kan mijn piekergedachten maar niet stoppen.’
  • ‘Mijn kind is een dromer, het lijkt wel of het ‘hier en nu’ compleet aan haar voorbij gaat. Op school kan zij zich niet concentreren.’
  • ‘Omgaan met veranderingen is voor mij een groot probleem.’

Wie was Edward Bach

Begin 1900 ontwikkelde Dr. Edward Bach de bloesem remedies. Als arts, patholoog en bacterioloog bestudeerde hij aandachtig de gedragingen van de mensen, hun persoonlijkheid en gemoedsstemmingen. Hij kwam tot de volgende conclusie: emoties hebben een merkbare invloed op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dr. Bach was een heel gevoelige man die de energie van een plant of bloesem kon voelen die hem verlichting kon brengen in een bepaalde stemming. Hij zocht naar een eenvoudig systeem wat mensen zou kunnen helpen om beter in balans te zijn, waardoor zij weer in hun kracht komen. Dr. Bach heeft de laatste tien jaren van zijn leven gewijd aan het ontwikkelen van 38 bloesemtincturen. Deze tincturen worden nog altijd volgens zijn recept gemaakt en dragen de naam: Bach Original Flower Remedies.

Consult tarief

Voor een Bachbloesem-consult inclusief een 30 ml. gebruikersflesje met voor u geselecteerde bloesems brengen wij € 50,00 incl. BTW in rekening.*

Bij Bachbloesem in combinatie met Klankschaalmassage rekenen we een combinatieprijs. Naast de consultprijs voor de Klankschaalmassage brengen we voor een 30 ml. gebruikersflesje met voor u geselecteerde bloesems € 10,00 incl. BTW in rekening.

*speciaal tarief voor mantelzorgers